Duo Cobra 02 PDF

Peter duo Cobra 02 PDF Gordon waren een Brits popduo uit de jaren zestig van de 20e eeuw. Peter Asher en zijn zus Jane waren in de jaren vijftig jeugdacteurs.


Retrouvez Cobra dans deux nouvelles aventures en version couleur : MAGIC DOLL 1 et MAGIC DOLL 2. Format : 150 x 210, couverture souple sous jaquette couleur.

In 1955 traden ze samen op in een aflevering van de televisieserie The Adventures of Robin Hood. 500 songs that shaped rock’ van de Rock and Roll Hall of Fame. Het duo wist het succes tot in 1967 vast te houden, maar een eerste plaats lukte niet meer. Del Shannon, die het duo had leren kennen tijdens een gezamenlijke tournee door Australië. Het was geen hit in het Verenigd Koninkrijk, maar haalde de negende plaats in de Amerikaanse Hot 100. Buddy Holly, dat in het VK de tweede en in de VS de veertiende plaats haalde.

To know you, is to love you, goed voor een vijfde plaats in de Britse en een 24e plaats in de Amerikaanse hitparade. VK een zestiende plaats haalde en in de VS een zesde. In Nederland hebben Peter and Gordon nooit een toptienhit gehad. Woman scoorde met een vijftiende plaats in de Nederlandse Top 40 het hoogst. Lady Godiva van 1966 was meteen hun laatste hit in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten haalden ze nog drie maal de Hot 100. In 1968 gingen Peter en Gordon uit elkaar.

R voor Apple Records, de platenmaatschappij van The Beatles. Later ging hij wonen in Californië, waar hij werk vond als muziekproducent. In augustus 2005 werd Peter Asher en Gordon Waller gevraagd of ze nog eens samen wilden optreden tijdens twee benefietconcerten voor Mike Smith, de vroegere zanger van The Dave Clark Five, die na een val verlamd was geraakt en te weinig geld had voor de nodige verpleging. De hernieuwde kennismaking beviel goed en daarna trad het duo weer regelmatig op. Zo waren ze tweemaal van de partij op het jaarlijkse Fest for Beatles Fans. Aan de hernieuwde samenwerking kwam een eind op 17 juli 2009, toen Gordon Waller overleed aan een hartinfarct. Victoria Asher, de dochter van Peter, speelde keytar in de band Cobra Starship en treedt sinds 2015 op als solo-artiest onder de naam Vicky-T.

Peter and Gordon in de UK Singles Chart. Peter and Gordon in de Billboard Hot 100. Gordon Waller op het Fest for Beatles Fans. In 2006 en 2007 trad hij samen met Peter Asher op. Bij een latere persing vervangen door Morning’s calling.